Hållbart ledarskap

4 oktober, 2015
Kommentarer inaktiverade för Hållbart ledarskap

Inom Masterclub diskuterar vi aktuella ämnen och har också ett tema för varje verksamhetsår. Temat för i år är Sveriges konkurrenskraft utifrån hållbart företagande. Vi utgår från olika perspektiv på vad hållbart företagande är, till exempel med frågor om huruvida det är konkurrensgivande och ett måste i längden eller bara en trend?  Vårt andra tema är omvärldsbevakning runt om i världen, hur ser företagsklimatet ut i olika världsdelar och länder och hur påverkar det vår konkurrenskraft i Sverige?

Hållbart företagande bygger på hållbart ledarskap

Hållbart företagande bygger på hållbart ledarskap. Vad är hållbart ledarskap? Jag skulle vilja beskriva det som ett ledarskap som följer med sin tid, utvecklas kontinuerligt men som också står stabilt, är pålitligt och som är en förebild för andra. I samband med att jag skriver på denna krönika så läser jag i nyhetsflödet om ett flertal ledare och företag som just nu ger exempel på ett icke hållbart ledarskap.

Två exempel:

Sepp Blatter, det internationella fotbollsförbundet Fifas ordförande. Flera stora sponsorer till Fifa har gått samman och kräver att Sepp Blatter avgår som Fifa-ordförande direkt, utan att vänta på nästa års omval. Orsaken är ett antal korruptionsmisstankar som fortfarande skakar det internationella fotbollsförbundet. Och vad gör Sepp Blatter? Jo, han låter via sin advokat hälsa att han inte kommer vika sig för storsponsorerna. Han anser att de har fel i sin åsikt och att han är oskyldig. Hm… vi pratar inte om små anklagelser och små sponsorer, det är bland annat Coca-Cola, McDonald´s och Visa som tänker dra sig ur samarbetet med Fifa så länge Blatter sitter kvar. Oavsett om korruptionsryktena och är sanna eller inte så är inte Blatter en förebild i hållbart ledarskap genom sitt agerande. Fifa, det internationella fotbollsförbundet, skakas sedan i maj av en omfattande korruptionsutredning. Flera tidigare toppnamn inom organisation har åtalats. I förra veckan meddelade schweiziska myndigheter att Blatter är av dem som misstänks i härvan.

Mitt andra exempel är den tyska biltillverkaren Volkswagen. Volkswagens (dåvarande) vd och koncernchef Professor Dr Martin Winterkorn har haft en minst sagt tung period bakom sig och har upplevt ett snabbt fall från toppen. De nuvarande problemen började redan 2014 när amerikanska myndigheter för första gången gjorde Volkswagen uppmärksamma på att något inte stämde. I en studie visade det sig att bolagets dieselbilar hade betydligt högre utsläpp av kväveoxid än vad som påståtts. Volkswagen slog ifrån sig och menade att det rörde sig om tekniska problem och oförutsedda förhållanden.

De amerikanska myndigheterna gav sig inte och när Volkswagen inte lyckades åtgärda problemen hotade de med att inte certifiera 2016 års modeller. Tillslut kröp Volkswagen till korset och erkände att bilarna utrustats med en mjukvara som känner av när bilen testas och då minskade utsläppen av kväveoxid. Tillbaka på vägen stängs mjukvaran av och utsläppen blir 10 till 40 gånger så höga. Myndigheterna gick ut med sina fynd den 18 september och skandalen var ett faktum. Volkswagen har erkänt att totalt 11 miljoner bilar ska vara utrustade med programvaran.

Och apropå hållbart ledarskap. Ledande personer inom Volkswagen har känt till upplägget och hur agerar Martin Winterkorn i denna hårt pressad situationen? Jo, han gick ut i en video, bad om ursäkt för skandalen och bad om förnyat förtroende. Så blev dock inte fallet. Redan dagen efter videoklippet meddelade Martin Winterkorn i ett känsloladdat pressmeddelande att han lämnat in sin avskedsansökan. Han tog även på sig det fulla ansvaret för situationen men sa samtidigt att han inte gjort något fel. Ingen förebild för ett hållbart ledarskap!

De nya förebilderna är professorer som är pedagogiska

Vilka har vi då som förebilder? Ja, just nu handlar det framförallt om två professorer som inger trovärdighet och auktoritet genom att visa på medkänsla, fakta och engagemang, framförallt i den pågående flyktingströmmen från Syrien till Europa.
Det ena exemplet är professor Hans Rosling som drog ner applåder på flyktinggalan i Globen i slutet av september. Han presenterar och förklarar på sitt högst personliga och pedagogiska sätt flyktingkatastrofen och publiken tackade honom med stående ovationer och absolut störst genomslag i sociala medier.

Och det andra exemplet är professor Johan Rockström.  På ett enkelt sätt förklarar han varför Sverige och världen måste rädda klimatet. Johan Rockströms sommarprogram i P1 var det mest delade programmet i år. Mellan låtarna var hans sommarprat ytterst allvarligt. Vi tycks tro att jorden har drabbats av en förkylning, men det är cancer. Antarktis och Arktis, dessa enorma kylsystem, är på väg att bli självvärmande. Vår vän jorden är på väg att bli vår fiende.

Vad är det som gör att vi tyr oss till dessa professorer och ser dem som våra förebilder? Jo, de är tydliga, de kan vetenskapen bakom och de kan förmedla ett budskap. Katastrofen må vara ett faktum, men det finns lösningar. Det inger en känsla av trygghet och pålitlighet.

Sammanfattningsvis behöver vi ha förebilder som ser framtidens möjligheter och lösningar, vi vill ha hållbarhet oavsett om det gäller miljö, ledarskap, ekonomi eller företagsutveckling. Och då har jag inte ens gått in på politikers roll och hur förtroendet ser ut när det gäller politik och hållbarhet.  Jag återkommer i ämnet!

Hållbart ledarskap

Ha en underbar oktober och njut av alla vackra höstfärger! Glöm inte att fira civilkuragets dag den 12 oktober och räkmackans dag den 14 oktober.

Det är inte möjligt att kommentera just nu.